\require{AMSmath} Nulpunten algebraïsch van een derdegraadsvergelijking Hoe los je de vgl 1/3x3-x2+x+2/3 = 0 op zonder rekenmachine? ALvast bedankt Daniel 3de graad ASO - zaterdag 5 september 2015 Antwoord Beste Danielle,Het ziet er al wat eenvoudiger uit na vermenigvuldigen met 3:x^3-3x^2+3x+2=0In het linkerlid herken je misschien (bijna) de formule voor het uitwerken van (x-1)^3, herschrijf handig:x^3-3x^2+3x-1=-3 \Leftrightarrow (x-1)^3 = -3 \Leftrightarrow \ldotsKan je zo verder?mvg,Tom td zaterdag 5 september 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je de vgl 1/3x3-x2+x+2/3 = 0 op zonder rekenmachine? ALvast bedankt Daniel 3de graad ASO - zaterdag 5 september 2015
Daniel 3de graad ASO - zaterdag 5 september 2015
Beste Danielle,Het ziet er al wat eenvoudiger uit na vermenigvuldigen met 3:x^3-3x^2+3x+2=0In het linkerlid herken je misschien (bijna) de formule voor het uitwerken van (x-1)^3, herschrijf handig:x^3-3x^2+3x-1=-3 \Leftrightarrow (x-1)^3 = -3 \Leftrightarrow \ldotsKan je zo verder?mvg,Tom td zaterdag 5 september 2015
td zaterdag 5 september 2015
©2001-2025 WisFaq