Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van de x

Ik heb een vraag. Als je hebt y=aX+b , hoe reken je dan de X uit? $>$ Ik heb er lang over gedacht maar ik weet het echt niet.. Heeft iemand hier een oplossing voor mijn vraag? Alvast bedankt

Lariss
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 3 september 2015

Antwoord

Op lineaire formules staat een samenvatting over lineaire formules. Misschien kun je aangeven 'wat' je niet begrijpt? Geef anders een voorbeeld van het soort opgaven waar je moeite mee hebt.

Of bedoel je dat je bij y=ax+b de x wilt uitdrukken in y? Dat gaat zo:

$
\eqalign{
& y = ax + b \cr
& ax + b = y \cr
& ax = y - b \cr
& x = \frac{{y - b}}
{a} \cr}
$

WvR
donderdag 3 september 2015

©2001-2024 WisFaq