\require{AMSmath} Grafieken tekenen Mijn vraag gaat over modulusfuncties, hoe teken ik in ve rachelende figuren de grafiek van:f (x) = | 1/2x - 1 |Grafieken tekenen Liesbe Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 augustus 2015 Antwoord Bij functies met absolute waarden kan je 't beste iets doen wat je gevalsonderscheiding zou kunnen noemen:Als $\frac{1}{2}x-1\ge0$ dan is $f(x)=\frac{1}{2}x-1$Als $\frac{1}{2}x-1\lt0$ dan is $f(x)=-\frac{1}{2}x+1$Los op:$\frac{1}{2}x-1\ge0$$\frac{1}{2}x\ge1$$x\ge2$Dus:Als $x\ge2$ dan $f(x)=\frac{1}{2}x-1$Als $x$<$2$ dan $f(x)=-\frac{1}{2}x+1$Help dat? WvR maandag 31 augustus 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Mijn vraag gaat over modulusfuncties, hoe teken ik in ve rachelende figuren de grafiek van:f (x) = | 1/2x - 1 |Grafieken tekenen Liesbe Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 augustus 2015
Liesbe Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 augustus 2015
Bij functies met absolute waarden kan je 't beste iets doen wat je gevalsonderscheiding zou kunnen noemen:Als $\frac{1}{2}x-1\ge0$ dan is $f(x)=\frac{1}{2}x-1$Als $\frac{1}{2}x-1\lt0$ dan is $f(x)=-\frac{1}{2}x+1$Los op:$\frac{1}{2}x-1\ge0$$\frac{1}{2}x\ge1$$x\ge2$Dus:Als $x\ge2$ dan $f(x)=\frac{1}{2}x-1$Als $x$<$2$ dan $f(x)=-\frac{1}{2}x+1$Help dat? WvR maandag 31 augustus 2015
WvR maandag 31 augustus 2015
©2001-2025 WisFaq