Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76152 

Re: Congruentie en eigenschappen van vlakke figuren

hallo, het gaat over hoeken berekenen, ik snap er wel wat van maar niet helemaal. ik weet werkwijzed enzo, maar deze lukt mij echt niet, ik zal wat cijfertjes veranderen zodatik de echte oefening zelf kan oplossen,. het een voorbeeldje dus.
driehoek ABC is gelijkbenig et top A.
hoek A is 2/3 hoek B
hoe groot is hoek C

leen
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 27 augustus 2015

Antwoord

Dag Leen,
Je schrijft: "driehoek ABC is gelijkbenig et top A.". Zal wel zijn bedoeld dat AB=AC, dus hoek B=hoek C.
Je weet dat de hoeken samen 180 graden zijn.
Tel maar op: 2/3*B+B+C=180, met B=C.
Lieke.

ldr
donderdag 27 augustus 2015

©2001-2024 WisFaq