Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen ve derdegraads vergelijking

Gegeven is: y= (x)3 + 0(x)2 -6(x) +4 =0

Met de formule van Cardano kom ik tot de complexe getallen:

A= { (-2 +(-4)^.5)}^.333 en voor B= { (-2 -(-4)^.5)}^.333

Ik weet,dat uit A+B een wortel van +2 moet komen
Ik snap echter niet welke stappen nodig zijn om tot deze +2 te komen

Door uitdeling met (x-2) vind je mbv de ABC-formule wel de andere wortels
bvd voor jullie uitleg

Groet Joep

Joep
Ouder - woensdag 26 augustus 2015

Antwoord

Dit lijkt me helemaal geen vergelijking om Cardano erbij te halen.
Na ontbinding in (x - 2)(x2 + 2x - 2) = 0 vind je direct x = 2
en x = -1 ± √(3) en dus geen complexe oplossingen.

MBL
woensdag 26 augustus 2015

 Re: Oplossen ve derdegraads vergelijking 

©2001-2024 WisFaq