Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheid oplossen

Ik begrijp er niks meer van, ben al een tijdje bezig met het begrijpen en uitwerken van vergelijkingen, dacht vandaag ik neem eens een kijkje naar ongelijken.

Kom ik bij deze oefening:

$\eqalign{\frac{6-2x}{5}\le\frac{4-x}{4}}$

Ik werk de oefening volledig juist uit en kom uiteindelijk bij de laatste stap:

$-3x\le-4$

Nu heb ik altijd geweten dat je in dit geval doet:

$\eqalign{x\ge\frac{-4}{-3}}$ wat dan $\eqalign{\frac{4}{3}}$ maakt.

Nu blijkt als ik bij de oplossingen kijk staat er:

$\eqalign{x\ge1\frac{1}{3}}$

Van waar komt die 1 en die 1/3 dan vandaan vraag ik me af ?

Geoffr
Iets anders - dinsdag 25 augustus 2015

Antwoord

Ik denk dat $\eqalign{1\frac{1}{3}}$ hetzelfde is als $\eqalign{\frac{4}{3}}$. We noemen dat 'de helen eruit halen'. Dat is gebruikelijk om te doen. In Nederland dan...

Zie Uitwerking

WvR
dinsdag 25 augustus 2015

 Re: Uitwerkingen 

©2001-2024 WisFaq