\require{AMSmath} Oplossen vergelijking met logaritmen Ik heb een oefening die ik niet goed krijg opgelost.4=2log(-3x2+34x)-2log(x-3)Dit moet ik uitrekenen zonder een rekenmachine.Dit is wat ik heb gedaan (Ik heb geen idee of dit juist is want we hebben geen verbetersleutel gekregen):2log(2)=2log(-3x2+34x)-2log(x-3)2=-3x2+33x+1D=332·4·(-3)·1D=1101X1&2=(-33+-√1101)/(2·(-3))X1=-0.03X2=11.03Dit is volgens mij niet correct want ik kan dit niet zonder rekenmachine...Alvast bedanktMarie Marie Student Hoger Onderwijs België - woensdag 19 augustus 2015 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & {}^2\log \left( { - 3x^2 + 34x} \right) - {}^2\log \left( {x - 3} \right) = 4 \cr & {}^2\log \left( { - 3x^2 + 34x} \right) - {}^2\log \left( {x - 3} \right) = {}^2\log (16) \cr & {}^2\log \left( {\frac{{ - 3x^2 + 34x}}{{x - 3}}} \right) = {}^2\log (16) \cr & \frac{{ - 3x^2 + 34x}}{{x - 3}} = 16 \cr} $...en dan verder oplossen. Houd je aan de rekenregels voor logaritmen. Bestudeer ze maar 's goed! WvR woensdag 19 augustus 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een oefening die ik niet goed krijg opgelost.4=2log(-3x2+34x)-2log(x-3)Dit moet ik uitrekenen zonder een rekenmachine.Dit is wat ik heb gedaan (Ik heb geen idee of dit juist is want we hebben geen verbetersleutel gekregen):2log(2)=2log(-3x2+34x)-2log(x-3)2=-3x2+33x+1D=332·4·(-3)·1D=1101X1&2=(-33+-√1101)/(2·(-3))X1=-0.03X2=11.03Dit is volgens mij niet correct want ik kan dit niet zonder rekenmachine...Alvast bedanktMarie Marie Student Hoger Onderwijs België - woensdag 19 augustus 2015
Marie Student Hoger Onderwijs België - woensdag 19 augustus 2015
Dat gaat zo:$\eqalign{ & {}^2\log \left( { - 3x^2 + 34x} \right) - {}^2\log \left( {x - 3} \right) = 4 \cr & {}^2\log \left( { - 3x^2 + 34x} \right) - {}^2\log \left( {x - 3} \right) = {}^2\log (16) \cr & {}^2\log \left( {\frac{{ - 3x^2 + 34x}}{{x - 3}}} \right) = {}^2\log (16) \cr & \frac{{ - 3x^2 + 34x}}{{x - 3}} = 16 \cr} $...en dan verder oplossen. Houd je aan de rekenregels voor logaritmen. Bestudeer ze maar 's goed! WvR woensdag 19 augustus 2015
WvR woensdag 19 augustus 2015
©2001-2024 WisFaq