Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukken irrationale functies

Een bakker gebruikt voor het berekenen van de kosten van het bakken van een meergranenbrood de formule:

$K=0,6q+\sqrt{0,5q+3500}$

Waarbij K staat voor de dagelijkse kosten in euro en q voor het aantal meergranenbrood dat per dag gebakken en verkocht wordt.
  1. Neem aan dat deze broden voor 1,5 euro per stuk verkocht worden. Geef de formule van de omzet O per dag in functie van q. Geef ook de formule van de winst W per dag.
  2. Hoeveel meergranenbroden moet de bakker per dag verkopen om winst te maken?

Amine
3de graad ASO - dinsdag 18 augustus 2015

Antwoord

a.
$O=1,5q$
$W=O-K$
$W=1,5q-0,6q-\sqrt{0,5q+3500}$
$W=0,9q-\sqrt{0,5q+3500}$

b.
Los op:

$0,9q-\sqrt{0,5q+3500}\gt0$

Zou dat lukken?

WvR
dinsdag 18 augustus 2015

©2001-2024 WisFaq