Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken algebraïsch de maximale winst

Ik loop helemaal vast op de volgende vraag. Met de rekenmachine heb ik al ontdekt dat de max ligt op X=2 en Y=4. Dit houdt in dat de maximale winst €400 moet zijn. Echter kom ik algebraïsch niet eens in de buurt. Graag zou ik een stap voor stap beschrijving hebben over hoe ik dit het beste kan oplossen.

W=18-3Q-(64/3Q+2)

OMSCHRIJVING: Hierin is W de winst in honderden euro’s en is Q de
ingekochte hoeveelheid vlees in honderden kilo’s.

VRAAG: Bereken algebraïsch de maximale winst die Vis op een dag kan maken.

Joost
Student hbo - zondag 16 augustus 2015

Antwoord

Je zult de afgeleide van W moeten hebben en nulstellen.
Ik neem aan dat de noemer van de breuk 3q+2 is (haakjes!!) en dan is W' = -3 + 192/(3q+2)2
Genoeg hieraan?

MBL
zondag 16 augustus 2015

©2001-2024 WisFaq