\require{AMSmath} Een goniometrische vergelijking oplossen Goedemorgen,Ik heb een vergelijking in een tentamen gevonden waar ik niet uitkom. Maar dan ook echt helemaal niet.Ik weet wel dat er een formuleblad is voor het vwo examen wiskunde B, maar ik om er niet uit.De vergelijking vergelijking is als volgt:sin(3x)=√3·cos(3x) [0,$\pi$]Hoe nu verder? Robert Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 augustus 2015 Antwoord Er geldt:$\eqalign{\frac{\sin(3x)}{\cos(3x)}=\sqrt{3}}$$\eqalign{\tan(3x)=\sqrt{3}}$Kom je er dan uit?Zie ook Goniometrie WvR zaterdag 15 augustus 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemorgen,Ik heb een vergelijking in een tentamen gevonden waar ik niet uitkom. Maar dan ook echt helemaal niet.Ik weet wel dat er een formuleblad is voor het vwo examen wiskunde B, maar ik om er niet uit.De vergelijking vergelijking is als volgt:sin(3x)=√3·cos(3x) [0,$\pi$]Hoe nu verder? Robert Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 augustus 2015
Robert Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 augustus 2015
Er geldt:$\eqalign{\frac{\sin(3x)}{\cos(3x)}=\sqrt{3}}$$\eqalign{\tan(3x)=\sqrt{3}}$Kom je er dan uit?Zie ook Goniometrie WvR zaterdag 15 augustus 2015
WvR zaterdag 15 augustus 2015
©2001-2024 WisFaq