Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen nemen van veeltermfuncties

Hallo

Ik probeer een oefening op te lossen maar het antwoord wilt maar niet kloppen

Ik moet de logaritmen nemen van 38,5x = 6.5x-2
Via een gelijkaardig oefening nl. (41,2)x = (12,6)x-1 ,waarbij ik het weet hoe ik aan het antwoord kom, wou ik ook zo 38,5x = 6,5x-2 oplossen:

xlog(38,5) = (x-2)log(6.5)
x= -log13/(log(38,5)-log(6,5))
x= -2.2964
maar het antwoord moet zijn -2,104

Ik snap het niet hoe ik het moet oplossen?

Lisa
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 8 augustus 2015

Antwoord

Je moet niet $-\log{13}$ nemen maar $-\log{6,5^2}$.Naschrift
Afgerond op 3 decimalen zou het antwoord dan wel -2,105 moeten zijn.

WvR
zaterdag 8 augustus 2015

©2001-2024 WisFaq