\require{AMSmath} Pythagoreische drietallen Verder geldt voor pythagoreische drietallen a, b en c dat je ze kunt schrijven als: a = mē - nē ; b = 2mn en c = mē-nē Mijn vraag was om dit te bewijzen, maar de link die in het antwoord stond zei niks over deze getallen, maar daar stond alleen iets over Plato Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 februari 2003 Antwoord Om te bewijzen dat voor:a=m2-n2b=2mnc=m2+n2geldt: a2+b2=c2 lijkt me een andere vraag en niet erg ingewikkeld!(m2-n2)2+(2mn)2=(m2+n2)2m4-2m2n2+n4+4m2n2=m4+2m2n2+n4-2m2n2+4m2n2=2m2n2Klopt... WvR zondag 16 februari 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Verder geldt voor pythagoreische drietallen a, b en c dat je ze kunt schrijven als: a = mē - nē ; b = 2mn en c = mē-nē Mijn vraag was om dit te bewijzen, maar de link die in het antwoord stond zei niks over deze getallen, maar daar stond alleen iets over Plato Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 februari 2003
Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 februari 2003
Om te bewijzen dat voor:a=m2-n2b=2mnc=m2+n2geldt: a2+b2=c2 lijkt me een andere vraag en niet erg ingewikkeld!(m2-n2)2+(2mn)2=(m2+n2)2m4-2m2n2+n4+4m2n2=m4+2m2n2+n4-2m2n2+4m2n2=2m2n2Klopt... WvR zondag 16 februari 2003
WvR zondag 16 februari 2003
©2001-2025 WisFaq