\require{AMSmath} Rekenkundige rij Ik heb hier een vraag en ik weet niet hoe ik hier aan begin. Ik weet hoe je rekenkundige rij moet berekenen maar dit snap ik niet echt.Van een rekenkundige rij met beginterm t1 is de som van de eerste 100 termen gelijk aan -9600 en de som van de eerste 200 termen is gelijk aan -39200.Bepaal de formule voor tn $\to$ bij de oplossing staat: tn= 3-(n-1)·2Maar hoe bekom je die 3?En dan, bereken de minimale n waarvoor de som van de eerste n termen van deze rij kleiner is dan -125000.Alvast bedankt! Jm Student universiteit België - woensdag 22 juli 2015 Antwoord de som van de termen 101 tm 200 = -29600de som van de termen 1 t/m 100 = -9600Pak het verschil 100x100xr=-20000 dus r=-2Dan s100 = 100 x (t1+t100)/2 = 100 x (t1+t1-198)/2 = 100t1 - 9900= -9600 dus 100·t1=3002e deel met somformule Sn= n x (3+3-2·(n-1))/2 = n x (4-n)Met vriendelijke groetJaDeX jadex woensdag 22 juli 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een vraag en ik weet niet hoe ik hier aan begin. Ik weet hoe je rekenkundige rij moet berekenen maar dit snap ik niet echt.Van een rekenkundige rij met beginterm t1 is de som van de eerste 100 termen gelijk aan -9600 en de som van de eerste 200 termen is gelijk aan -39200.Bepaal de formule voor tn $\to$ bij de oplossing staat: tn= 3-(n-1)·2Maar hoe bekom je die 3?En dan, bereken de minimale n waarvoor de som van de eerste n termen van deze rij kleiner is dan -125000.Alvast bedankt! Jm Student universiteit België - woensdag 22 juli 2015
Jm Student universiteit België - woensdag 22 juli 2015
de som van de termen 101 tm 200 = -29600de som van de termen 1 t/m 100 = -9600Pak het verschil 100x100xr=-20000 dus r=-2Dan s100 = 100 x (t1+t100)/2 = 100 x (t1+t1-198)/2 = 100t1 - 9900= -9600 dus 100·t1=3002e deel met somformule Sn= n x (3+3-2·(n-1))/2 = n x (4-n)Met vriendelijke groetJaDeX jadex woensdag 22 juli 2015
jadex woensdag 22 juli 2015
©2001-2024 WisFaq