Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen uit een grafiek

Ik snap echt niet wat ik moet doen hier.
"Bij gelijke huurprijzen is 30d=25d+50. Los deze vergelijking op."
(d is dagen)
Het zou fijn zijn als dit wordt uitgelegd:)

Jordy
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 19 juli 2015

Antwoord

Volgens mij staat er dat je de vergelijking 30d=25d+50 moet oplossen. Dat heb je vast al 's gedaan...

30d=25d+50

links en rechts 25d er af

5d=50

links en rechts delen door 5

d=10

Opgelost!

Zie ook een vergelijking oplossen

WvR
zondag 19 juli 2015

©2001-2024 WisFaq