Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bacteriecultuur

Dag Wisfaq team,
In de aanvangsfase zijn er 50 bacteriën die ieder uur verdubbelen. De vraag is in hoeveel uur 1000 bacteriën gaan voorkomen.
Ik vond al bij een bijkomende vraag hoeveel er dat zouden zijn na 3 uur. Antwoord was A=(50,100,200,400,800,1600...) is Meetkundige reeks en na 3 uur 400 bacteriën.
Verdubbelen beteken toch dat de rede 2 is en het moet tussen de 4 en 5 uur zijn. Dat is duidelijk
Ik zou 4,35 uur moeten vinden maar ik kom er niet uit.
Vriendelijke groeten en wat hulp graag.
Rik

Rik, L
Iets anders - donderdag 9 juli 2015

Antwoord

50·2n= 1000 dus 2n=20 dus n = log20/log2 = 4,32

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 9 juli 2015

©2001-2024 WisFaq