Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75874 

Re: Snijlijn van twee vlakken

Antwoord volgens de leraar is

l = (1,0,-2)+ $\lambda$(14,17,-5)

Ik snap nog niet precies hoe die aan dat achterste deel komt

Denny
Student hbo - dinsdag 7 juli 2015

Antwoord

Hallo Denny,

Doe nu eens hetzelfde met x = 0.
Dan krijg je 2y + 4z = -9 en -3y + z = 2.
Dat stelsel heeft geen erg fraaie oplossing, maar het lukt:
y=-17/14 en z=-23/14.

De richtingsvector wordt dan (1,0,-2) - (0,-17/14,-23/14) = (1,17/14,-5/14).
Doe dit maal 14 en je hebt de richtingsvector van je leraar.

Groet,

FvL
dinsdag 7 juli 2015

©2001-2024 WisFaq