\require{AMSmath} Wortel construeren Beste,Hoe is het mogelijk om met passer en liniaal een wortel te construeren?Alvast bedankt! Narges Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 juli 2015 Antwoord Bijvoorbeeld √5:Vanaf de oorsprong (A) 5 naar rechts punt B en (altijd) 1 naar links punt CMet de passer middelloodlijn van BC construeren. Snijpunt met X-as is M. Teken nu de bovenhelft van de cirkel met middelpunt M door B en CNoem snijpunt met de Y-as: DTeken nu BD en CD driehoek BDC is rechthoekig.Wegens gelijkvormigheid is AC/AD = AD/AB dus 1·AB=AD2AD=√AB = √5Elke wortel kun je zo construerenMet vriendelijke groetJaDeX jadex woensdag 1 juli 2015 Re: Wortel construeren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Hoe is het mogelijk om met passer en liniaal een wortel te construeren?Alvast bedankt! Narges Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 juli 2015
Narges Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 juli 2015
Bijvoorbeeld √5:Vanaf de oorsprong (A) 5 naar rechts punt B en (altijd) 1 naar links punt CMet de passer middelloodlijn van BC construeren. Snijpunt met X-as is M. Teken nu de bovenhelft van de cirkel met middelpunt M door B en CNoem snijpunt met de Y-as: DTeken nu BD en CD driehoek BDC is rechthoekig.Wegens gelijkvormigheid is AC/AD = AD/AB dus 1·AB=AD2AD=√AB = √5Elke wortel kun je zo construerenMet vriendelijke groetJaDeX jadex woensdag 1 juli 2015
jadex woensdag 1 juli 2015
©2001-2024 WisFaq