Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansdichtheidsfuncties

Voor welke waarden van C zijn de volgende functies kansdichtheidsfuncties?

(a) f(x)=C/√x(1-x) , x in (0,1)

(b) f(x) = C exp[-x-exp(-x)], x in R

Tim
Student universiteit - dinsdag 30 juni 2015

Antwoord

Je zult moeten nagaan dat eisen dat voor beide functies geldt dat f(x)$\ge$0 en dat een bepaalde integraal de waarde 1 krijgt.
De primitieve van f(x) = (1-x)/√(x) is -2/3·(x-3)√(x)
Invullen van de integratiegrenzen 0 en 1 levert de waarde 4/3 op.
Uit C·4/3 = 1 volgt dan C.

De primitieve van de e-functie is e-e-x en invullen van de grenzen -$\infty$ en $\infty$ levert de waarde 1 op.
Uit C·1 = 1 volgt dan C = 1

Trouwens Frederique, is het je bekend dat er meerdere personen misbruik van je emailadres maken? Ze verschuilen zich achter de namen Sophie, Lara, Laura, Valerie, Tim, Bart, Tom en Douwe. Maar omdat ze de WisFaqspelregels negeren, zullen ze waarschijnlijk niet geholpen worden.

MBL
vrijdag 3 juli 2015

©2001-2024 WisFaq