Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Curve van krommen

Hoe teken ik de curve van de kromme, gegeven door de volgende parameters:
x(t)= t2-2t+1; y(t)= 2-|t|

jhanja
Iets anders - maandag 29 juni 2015

Antwoord

Hallo Cyril,

Voor t$\ge$0 geldt: y(t)=2-t, dus t=2-y
Voor t$\le$0 geldt: y(t)=2+t, dus t=y-2

Vul deze uitdrukkingen in x(t) in, je krijgt "gewone" kwadratische uitdrukkingen voor x als functie van y.

Lukt het hiermee? Zo niet, reageer dan gerust op dit antwoord, maar geef dan wel aan waar de moeilijkheid ligt (zie de spelregels).

GHvD
maandag 29 juni 2015

©2001-2024 WisFaq