Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75941 

Re: Rekenregels voor machten

Ja inderdaad, de vergelijking die ik opgelost wil hebben luidt:

39,123(1-0,987x)0,96667 = 29,026(1-0,9790x)0,80820

Ik kan x natuurlijk ook vinden met de ISCT functie op mijn GR. Maar ik zou graag weten hoe ik dit zelf doe.

Thijs
Student universiteit - zaterdag 27 juni 2015

Antwoord

Dag Thijs,
Je vraag is wat laat beantwoord omdat we ook andere beantwoorders hebben gevraagd naar je probleem te kijken.
Wel, je vergelijking is volgens ons niet anders op te lossen dan met een benadering.
Hoewel, x = 0 is misschien wel zo op het oog te vinden (te zien).
Voor de tweede oplossing zal je een benadering moeten zien te vinden, en dat kan inderdaad op je GR met behulp van de functie "intersect".
Ik kom dan op x = 66,592.
Succes verder.

dk
vrijdag 10 juli 2015

©2001-2024 WisFaq