Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75934 

Re: Grafiek ln(y) in functie van x

Oefening 9

Het verband tussen de variabelen x en ln y is gegeven in onderstaande grafiek.



Welk van de onderstaande grafieken geeft het verband tussen x en y weer?



bron

Dan kom je in PDF bestand waarbij mijn vraag oefening 9 is. De oplossing van usolv-it is zoals ik hierboven heb gezegd (enkel tekst).

David
3de graad ASO - vrijdag 26 juni 2015

Antwoord

Neem voor de 2 nulpunten de coördinaten (0,0) en (2,0) en
(1,1) voor het maximum
Je kunt de functie dan omschrijven als
ln(y) = x voor 0$<$x$<$1
ln(y) = -x+2 voor 1$<$x$<$2

Je krijgt dan
y = ex voor 0$<$x$<$1
y = e-x+2 voor 1$<$x$<$2

Tweede afgeleide :
y" = ex voor 0$<$x$<$1
y" = -(-e-x+2) = e-x+2 voor 1$<$x$<$2

Deze zijn beide steeds positief, dus de kromme is overal hol (concaaf)

Dus antwoord A

Ok?

LL
vrijdag 26 juni 2015

 Re: Re: Grafiek ln(y) in functie van x 

©2001-2024 WisFaq