Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van arcfuncties

beste meneer of mevrouw

ik probeer deze opgaven te integreren maar volgens mijn antwoordenboek is mijn antwoord niet goed.Ik moet volgens de opgave partieel integreren.het integraal teken zie ik niet bij de symbolen dus hoop ik dat u het zo wel begrijpt:
Hier dan de opgave:
1
[integraal]arcsin x dx
0
Mijn uitwerking ziet er als volgt uit:
u(x)=arcsin x; u'(x)= 1 v(x)=x v'(x)=1
------------
1-x2

1 1 1
[intgraal]arcsin x dx =arcsinx.x]-[integraal] 1
0 0 0 ---------.xdx
1-x2
1 1
=x arcsinx]-arcsinx.1/2x2]
0 0
1
=arcsinx(x-1/2x2)]
0
=1/2

Het antwoord moet volgens het boek zijn 1/2 -1

Ik dank u bij deze voor uw hulp.

janine
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 februari 2003

Antwoord


ōarcsin x dx = xˇarcsinx - ōx/(1-x2)dx=
(stel nu 1-x2=u dan du=-2xdx)
xˇarcsinx + 1/(2u) du= xˇarcsinx +u =
xˇarcsinx +(1-x2) + C

F(1)-F(0)= 1/2 -1

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 15 februari 2003

©2001-2024 WisFaq