\require{AMSmath} Bepaal de punten P Beste,Kunt u deze oefening uitleggen?Gegeven de rechtena: x-y+4=0b: 2x-y+3=0Bepaal de punten P op a waarvoor d(P,b) = 5Ik heb de afstandsformule van een punt ingevuld en kwam uit op:√5 = 2x-y+3 of =-2x+y-3Wat heb ik fout gedaan?Alvast bedankt! Lundi 2de graad ASO - zondag 21 juni 2015 Antwoord Je hebt nog niet gebruikt dat P op a ligt. Als P op a ligt en Px=p dan is Py=p+4. Als je dat invult? Je krijgt dan:√5=2p-(p+4)+3 of √5=-2p+p+4-3√5=p-1 of √5=-p+1Wat denk je? Zou dat het zijn? WvR zondag 21 juni 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Kunt u deze oefening uitleggen?Gegeven de rechtena: x-y+4=0b: 2x-y+3=0Bepaal de punten P op a waarvoor d(P,b) = 5Ik heb de afstandsformule van een punt ingevuld en kwam uit op:√5 = 2x-y+3 of =-2x+y-3Wat heb ik fout gedaan?Alvast bedankt! Lundi 2de graad ASO - zondag 21 juni 2015
Lundi 2de graad ASO - zondag 21 juni 2015
Je hebt nog niet gebruikt dat P op a ligt. Als P op a ligt en Px=p dan is Py=p+4. Als je dat invult? Je krijgt dan:√5=2p-(p+4)+3 of √5=-2p+p+4-3√5=p-1 of √5=-p+1Wat denk je? Zou dat het zijn? WvR zondag 21 juni 2015
WvR zondag 21 juni 2015
©2001-2024 WisFaq