Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schaal

De vijs is weergegeven op schaal 8:1. Als ik de vijs meet is hij: 1,5 cm lang op de tekening.
Vraag: bereken de werkelijke lengte.

Hoe kan ik nu weten als die schaal in mm of in cm staat?

8/1 = 12/x
x=12/8 = 1,5
Antwoord: De werkelijke lengte van de vijs is 1,5 cm.

Tim B.
2de graad ASO - donderdag 18 juni 2015

Antwoord

Volgens mij betekent weergegeven op schaal 8:1 dat de afmetingen op de tekening in werkelijkheid 8 keer zo klein zijn. Maar dat is dan wel in dezelfde eenheid. Dus 8 cm op de tekening komt overeen met 1 cm in werkelijkheid.

 tekening  8 cm  12 cm 
 werkelijkheid  1 cm  x cm 

Ik weet niet waar die 12 vandaan komt en of het nu allemaal zo bedoeling is. De lengte van de vijs in werkelijkheid is 0,1875 cm of ook 1,875 mm.

Helpt dat?

WvR
donderdag 18 juni 2015

©2001-2024 WisFaq