Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

TK functie en vraag

Ik heb hier een vraag maar weet niet direct hoe ze eraan komen.

Standaard oil bezat in 1991 het monopolie voor de petroleumraffinage in de USA.
De TK-functie luidde: TK = 3/4q2+2q.
De vraag werd weergegeven door: P=10-1/4q.

De winst bedraagt

8
12
16
24

Het antwoord is 16 maar hoe komen ze hieraan?

Alvast bedankt!

J
Student universiteit - maandag 8 juni 2015

Antwoord

Bij prijs p en aantal q is de opbrengst pq en in deze formule kun je p vervangen door 10 - 0,25q.
De winst is gelijk aan opbrengst min kosten ofwel -q2 + 8q
Maximale winst treedt op als q = 4 en invullen van q = 4 in de winstfunctie geeft W = 16.

MBL
maandag 8 juni 2015

©2001-2024 WisFaq