\require{AMSmath} Parameters Hallo, ik zit vast bij de volgende vraag: Voor welke waarde van a is de oplossing verschillend van nul: 2x+y-2z=0 x-y+z=0 ax+2y-z=0 det A = 2 1 -2 1 -1 1 a 2 -1 = 0 $\to$ a = - 5 det A = 0 $\leftrightarrow$ a=-5 det A ¹ 0 karakteristieke det 1: 2 1 1 -1 ¹ 0 karakteristieke det 2: 2 1 -5 2 maar dit is blijkbaar fout tot hier, wat is er juist mis? alvast bedankt feline 3de graad ASO - maandag 8 juni 2015 Antwoord Als je in alle vergelijkingen x = 0, y = 0 en z = 0 invult, dan zie je dat het in alle gevallen klopt. En daar kan a niets aan veranderen. MBL maandag 8 juni 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik zit vast bij de volgende vraag: Voor welke waarde van a is de oplossing verschillend van nul: 2x+y-2z=0 x-y+z=0 ax+2y-z=0 det A = 2 1 -2 1 -1 1 a 2 -1 = 0 $\to$ a = - 5 det A = 0 $\leftrightarrow$ a=-5 det A ¹ 0 karakteristieke det 1: 2 1 1 -1 ¹ 0 karakteristieke det 2: 2 1 -5 2 maar dit is blijkbaar fout tot hier, wat is er juist mis? alvast bedankt feline 3de graad ASO - maandag 8 juni 2015
feline 3de graad ASO - maandag 8 juni 2015
Als je in alle vergelijkingen x = 0, y = 0 en z = 0 invult, dan zie je dat het in alle gevallen klopt. En daar kan a niets aan veranderen. MBL maandag 8 juni 2015
MBL maandag 8 juni 2015
©2001-2024 WisFaq