\require{AMSmath} Uitdrukking som ax + b Hallo,Ik heb binnenkort een toets waar een vraag in zit die ik niet goed begrijp. Ik heb zelf al een hoop dingetjes geprobeerd maar ik kom er niet uit.De som is:x3+2x+3/ax+b=x2-2x+6-9/ax+bIk heb zelf al geprobeerd om alles onder dezelfde noemer te zetten (dus x2-2x+6 vermenigvuldigen en delen met ax+b)Hopelijk kan iemand dit uitleggen. Alvast bedankt! Tim 2de graad ASO - maandag 8 juni 2015 Antwoord Wat dacht je van:$\begin{array}{l} \frac{{x^3 + 2x + 3}}{{ax + b}} = x^2 - 2x + 6 - \frac{9}{{ax + b}} \\ x^3 + 2x + 3 = \left( {x^2 - 2x + 6} \right)\left( {ax + b} \right) - 9 \\ x^3 + 2x + 3 = ax^3 + x^2 (b - 2a) + x\left( {6a - 2b} \right) + 6b - 9 \\ \left\{ \begin{array}{l} a = 1 \\ b - 2a = 0 \\ 6a - 2b = 2 \\ 6b - 9 = 3 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a = 1 \\ b = 2 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Helpt dat? WvR maandag 8 juni 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb binnenkort een toets waar een vraag in zit die ik niet goed begrijp. Ik heb zelf al een hoop dingetjes geprobeerd maar ik kom er niet uit.De som is:x3+2x+3/ax+b=x2-2x+6-9/ax+bIk heb zelf al geprobeerd om alles onder dezelfde noemer te zetten (dus x2-2x+6 vermenigvuldigen en delen met ax+b)Hopelijk kan iemand dit uitleggen. Alvast bedankt! Tim 2de graad ASO - maandag 8 juni 2015
Tim 2de graad ASO - maandag 8 juni 2015
Wat dacht je van:$\begin{array}{l} \frac{{x^3 + 2x + 3}}{{ax + b}} = x^2 - 2x + 6 - \frac{9}{{ax + b}} \\ x^3 + 2x + 3 = \left( {x^2 - 2x + 6} \right)\left( {ax + b} \right) - 9 \\ x^3 + 2x + 3 = ax^3 + x^2 (b - 2a) + x\left( {6a - 2b} \right) + 6b - 9 \\ \left\{ \begin{array}{l} a = 1 \\ b - 2a = 0 \\ 6a - 2b = 2 \\ 6b - 9 = 3 \\ \end{array} \right. \\ \left\{ \begin{array}{l} a = 1 \\ b = 2 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Helpt dat? WvR maandag 8 juni 2015
WvR maandag 8 juni 2015
©2001-2024 WisFaq