\require{AMSmath} De inverse van een gebroken functie Hoe zou ik de volgende som kunnen oplossen?Geef het functievoorschrift van de inverse functie:y=3/xMoet ik dan als eerst: x=3/y (en vervolgens de twee weer omdraaien?) dan kom je precies op hetzelfde uit, dus is de oplossing dan: y=3/x?Is dat alles? Of moet ik nog wat doen om deze som op te lossen? Thomas Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 juni 2015 Antwoord 't Is niet zo vreemd. Als je kijkt naar grafiek? Maar ook algebraïsch lijkt het niet anders: $ \eqalign{ & y = \frac{3} {x} \cr & xy = 3 \cr & x = \frac{3} {y} \cr} $ Je kunt zelfs nog bedenken dat bij een omgekeerd evenredig verband de rol van x en y hetzelfde is. WvR woensdag 3 juni 2015 Re: De inverse van een gebroken functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe zou ik de volgende som kunnen oplossen?Geef het functievoorschrift van de inverse functie:y=3/xMoet ik dan als eerst: x=3/y (en vervolgens de twee weer omdraaien?) dan kom je precies op hetzelfde uit, dus is de oplossing dan: y=3/x?Is dat alles? Of moet ik nog wat doen om deze som op te lossen? Thomas Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 juni 2015
Thomas Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 juni 2015
't Is niet zo vreemd. Als je kijkt naar grafiek? Maar ook algebraïsch lijkt het niet anders: $ \eqalign{ & y = \frac{3} {x} \cr & xy = 3 \cr & x = \frac{3} {y} \cr} $ Je kunt zelfs nog bedenken dat bij een omgekeerd evenredig verband de rol van x en y hetzelfde is. WvR woensdag 3 juni 2015
WvR woensdag 3 juni 2015
©2001-2024 WisFaq