Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiële integratie

Beste wisfaq,

Ik heb de volgende integraal berekend met partiele integratie

INT[ln(x)] van 0 tot 1 = lim (c$\to$0+) (xln(x)-x)|(1,c)

Dit is een oneigenlijke integraal van de tweede soort.

Mijn vraag is of het ook op de volgende manier kan, m.b.v. substutie:

u=ln(x) , x=eu, dx= eu du

lim(R$\to$ -oneindig) INT[ueu du] van R tot 0. Is dit juist?

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - maandag 1 juni 2015

Antwoord

Klopt

kphart
maandag 1 juni 2015

©2001-2024 WisFaq