\require{AMSmath} 1729 Beschouw 4 onafhankelijke kansvariabelen X1, X2, X3, X4 die standaard normaal verdeeld zijn. Bepaal onderstaande kansen tot op 3 decimalen nauwkeurig. P[(X1 + X2 + X3)2 $<$ 16] = Antwoord: Noteer Y = X1 + X2 + X3 Y ~ N(0,3) en P(Y2 $<$ 16) = P(-4 $<$ Y $<$ 4) = 0.979 Mijn vraag: ik snap heel deze redenering maar toch kom ik met mijn ZRM niet 0.979 uit, wat doe ik fout? Lisa Student universiteit - woensdag 27 mei 2015 Antwoord Ik zou het niet weten. Na delen door $\sqrt3$ en opzoeken in een tabel kom ik op $0.983$ uit. Ik zou het de docent vragen. kphart woensdag 27 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beschouw 4 onafhankelijke kansvariabelen X1, X2, X3, X4 die standaard normaal verdeeld zijn. Bepaal onderstaande kansen tot op 3 decimalen nauwkeurig. P[(X1 + X2 + X3)2 $<$ 16] = Antwoord: Noteer Y = X1 + X2 + X3 Y ~ N(0,3) en P(Y2 $<$ 16) = P(-4 $<$ Y $<$ 4) = 0.979 Mijn vraag: ik snap heel deze redenering maar toch kom ik met mijn ZRM niet 0.979 uit, wat doe ik fout? Lisa Student universiteit - woensdag 27 mei 2015
Lisa Student universiteit - woensdag 27 mei 2015
Ik zou het niet weten. Na delen door $\sqrt3$ en opzoeken in een tabel kom ik op $0.983$ uit. Ik zou het de docent vragen. kphart woensdag 27 mei 2015
kphart woensdag 27 mei 2015
©2001-2024 WisFaq