\require{AMSmath} Lin-Log relatie Beste,Gegeven een rechte in een (lin,log)-coördinatenstelsel die door volgende punten gaat: P1 (0,2) en P2 (2,200). Wat is het voorschrift?Mijn antwoord:Voorschrift voor een lin-log grafiek:Ix = 10mx + qm = (y2 - y1 ) / (x2 - x1) = (200 - 2 ) / (2-0) = 99q = 2Dus voorschrift: Ix = 1099x + 2Als ik x=0 zou invullen, zou ik normaal gezien 2 moeten uitkomen. Maar dit is echter niet het geval bij mijn voorschrift. Wat doe ik fout?Alvast hartelijk dank!MVG Kevin Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 mei 2015 Antwoord Er is een lineair verband tussen x en log(y). In formulevorm:log(y)=ax+bJe hebt dan twee punten: (0,log(2)) en (2,log(200)).$\eqalign{a = \frac{{\log (200) - \log (2)}}{{2 - 0}} = \frac{2}{2} = 1}$Het snijpunt met de log(y)-as is (0,log(2)), dus de vergelijking wordt:log(y)=x+log(2)Controley=10x+log(2) geeft:x=0 $\to$ y=2x=2 $\to$ y=200Klopt! WvR maandag 25 mei 2015 Re: Lin-Log relatie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Gegeven een rechte in een (lin,log)-coördinatenstelsel die door volgende punten gaat: P1 (0,2) en P2 (2,200). Wat is het voorschrift?Mijn antwoord:Voorschrift voor een lin-log grafiek:Ix = 10mx + qm = (y2 - y1 ) / (x2 - x1) = (200 - 2 ) / (2-0) = 99q = 2Dus voorschrift: Ix = 1099x + 2Als ik x=0 zou invullen, zou ik normaal gezien 2 moeten uitkomen. Maar dit is echter niet het geval bij mijn voorschrift. Wat doe ik fout?Alvast hartelijk dank!MVG Kevin Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 mei 2015
Kevin Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 mei 2015
Er is een lineair verband tussen x en log(y). In formulevorm:log(y)=ax+bJe hebt dan twee punten: (0,log(2)) en (2,log(200)).$\eqalign{a = \frac{{\log (200) - \log (2)}}{{2 - 0}} = \frac{2}{2} = 1}$Het snijpunt met de log(y)-as is (0,log(2)), dus de vergelijking wordt:log(y)=x+log(2)Controley=10x+log(2) geeft:x=0 $\to$ y=2x=2 $\to$ y=200Klopt! WvR maandag 25 mei 2015
WvR maandag 25 mei 2015
©2001-2024 WisFaq