\require{AMSmath} De afgeleide HalloIk heb hier een voorbeeld van partiële afgeleiden waar ik een klein stukje niet van snap.q= q1q22 q1= 2t2 en q2= 2t+5 $\to$ dq/dt (2) is 936Ik bekom: 8(4+5)2+8·2(4+5) = 792Wat doe ik verkeerd?Alvast bedankt!De afgeleide M Student universiteit - zaterdag 23 mei 2015 Antwoord Heeft dat met partiële afgeleiden te maken? Dat lijkt me niet, maar misschien helpt dit wel:$\eqalign{ & q = 2t^2 \cdot \left( {2t + 5} \right)^2 \cr & \frac{{dq}}{{dt}} = 4t \cdot \left( {2t + 5} \right)^2 + 2t^2 \cdot 2\left( {2t + 5} \right) \cdot 2 \cr & \frac{{dq}}{{dt}} = 4t \cdot \left( {2t + 5} \right)\left( {2t + 5 + t \cdot 2} \right) \cr & \frac{{dq}}{{dt}} = 4t \cdot \left( {2t + 5} \right)\left( {4t + 5} \right) \cr & \frac{{dq}}{{dt}}\left( 2 \right) = 4 \cdot 2\left( {2 \cdot 2 + 5} \right)\left( {4 \cdot 2 + 5} \right) \cr & \frac{{dq}}{{dt}}\left( 2 \right) = 8 \cdot 9 \cdot 13 \cr & \frac{{dq}}{{dt}}\left( 2 \right) = 936 \cr}$...en hielp het? WvR zaterdag 23 mei 2015 Re: De afgeleide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIk heb hier een voorbeeld van partiële afgeleiden waar ik een klein stukje niet van snap.q= q1q22 q1= 2t2 en q2= 2t+5 $\to$ dq/dt (2) is 936Ik bekom: 8(4+5)2+8·2(4+5) = 792Wat doe ik verkeerd?Alvast bedankt!De afgeleide M Student universiteit - zaterdag 23 mei 2015
M Student universiteit - zaterdag 23 mei 2015
Heeft dat met partiële afgeleiden te maken? Dat lijkt me niet, maar misschien helpt dit wel:$\eqalign{ & q = 2t^2 \cdot \left( {2t + 5} \right)^2 \cr & \frac{{dq}}{{dt}} = 4t \cdot \left( {2t + 5} \right)^2 + 2t^2 \cdot 2\left( {2t + 5} \right) \cdot 2 \cr & \frac{{dq}}{{dt}} = 4t \cdot \left( {2t + 5} \right)\left( {2t + 5 + t \cdot 2} \right) \cr & \frac{{dq}}{{dt}} = 4t \cdot \left( {2t + 5} \right)\left( {4t + 5} \right) \cr & \frac{{dq}}{{dt}}\left( 2 \right) = 4 \cdot 2\left( {2 \cdot 2 + 5} \right)\left( {4 \cdot 2 + 5} \right) \cr & \frac{{dq}}{{dt}}\left( 2 \right) = 8 \cdot 9 \cdot 13 \cr & \frac{{dq}}{{dt}}\left( 2 \right) = 936 \cr}$...en hielp het? WvR zaterdag 23 mei 2015
WvR zaterdag 23 mei 2015
©2001-2024 WisFaq