Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75655 

Re: Combinatoriek probleem

Beste,

Alvast bedankt!

Zou ik mogen vragen waarom in het 2de geval de groepen onderling niet uitwisselbaar zijn? Is dit omdat 1 groep bestaat uit 4 man en de andere uit 2 man?

Wat dan met volgende vraag 2 groepen maken van 4 man uit 8? Dat geeft $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
8 \\
4 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
4 \\
4 \\
\end{array}} \right)
$. Volgens mij moet ik bij deze niet gaan delen door 2!
Nochtans zou ik zeggen dat de groepen onderling uitwisselbaar zijn...

Waarschijnlijk maak ik hier een redeneerfout... pff :-)

mvg
Tim

Tim
Iets anders - vrijdag 22 mei 2015

Antwoord

Als de volgorde van de groepen van 4 niet uitmaakt moet je hier inderdaad wel delen door 2! Lees ook het voorbeeld.

...en probeer het maar 's met een eenvoudig voorbeeld! Je zult dan zien dat het dus afhangt of evengrote groepen wel of niet te onderscheiden c.q. verwisselbaar zijn. Die groepen moeten dan natuurlijk wel even groot zijn

WvR
vrijdag 22 mei 2015

 Re: Re: Combinatoriek probleem 

©2001-2024 WisFaq