Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75648 

Re: Differentiëren

Dag MBL,
Je zou ook kunnen stellen:
ln(2x)=P
dus f(x)= ln(ln(2x))=ln(P)
f'x)= 1/P·P'= (1/ln(2x))·(1/2x)·(2)
f'(x)= 1/(x·ln(2x))
Misschien duidelijker voor de student of vraagsteller..
Het is maar een hint...
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 21 mei 2015

Antwoord

Ja, zo zou het ook kunnen. De bedoeling van het differentiëren is dat het een min of meer automatische handeling wordt en daarin is het minder gewenst om hulpvariabelen erbij te halen. Maar voor de beginner kan het zeker een hulp zijn.
Bedankt, comme toujours!

MBL
donderdag 21 mei 2015

©2001-2024 WisFaq