\require{AMSmath} De inhoud van een ovaal Ik moet de inhoud berekenen van een ovaal van 40 cm lang en 25 cm breed, met een dikte van 1,5 cm ? Hoe doe ik dit ?Formules voor cirkel, bol, cilinder en nog wat... carels Iets anders - woensdag 20 mei 2015 Antwoord EllipsoïdeVoor de inhoud van een ellipsoïde geldt:$I=\frac{4}{3}\cdot\pi\cdot a\cdot b\cdot c$Hierbij zijn a, b en c de lengtes van de drie halve assen van het lichaam.CilinderVoor de inhoud van een cilinder (met een ellips als grondvlak) geldt:$I=G\cdot h$G is de oppervlakte van het grondvlak en is gelijk aan $G=\pi\cdot a\cdot b$ en $h$ de hoogte. WvR woensdag 20 mei 2015 Re: De inhoud van een ovaal ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de inhoud berekenen van een ovaal van 40 cm lang en 25 cm breed, met een dikte van 1,5 cm ? Hoe doe ik dit ?Formules voor cirkel, bol, cilinder en nog wat... carels Iets anders - woensdag 20 mei 2015
carels Iets anders - woensdag 20 mei 2015
EllipsoïdeVoor de inhoud van een ellipsoïde geldt:$I=\frac{4}{3}\cdot\pi\cdot a\cdot b\cdot c$Hierbij zijn a, b en c de lengtes van de drie halve assen van het lichaam.CilinderVoor de inhoud van een cilinder (met een ellips als grondvlak) geldt:$I=G\cdot h$G is de oppervlakte van het grondvlak en is gelijk aan $G=\pi\cdot a\cdot b$ en $h$ de hoogte. WvR woensdag 20 mei 2015
©2001-2024 WisFaq