\require{AMSmath} Ontwikkeling kegel Een kegel ziet er in vooraanzicht uit als een gelijkzijdige driehoek.Vraag: Wat is dan de vlakke ontwikkeling van deze kegel?Ik moet hem in papier maken.Alvast bedankt! Tim 3de graad ASO - zondag 17 mei 2015 Antwoord Het verband tussen de straal van de grondcirkel en de straal van de cirkel van de uitslag kan je vinden op Wat is de uitslag van een kegel?Als het vooraanzicht een gelijkzijdige driehoek is dan is R=2r. Vul dat maar 's in bij de formule om de hoek te berekenen:$\eqalign{hoek = \frac{r}{R} \times 360^\circ}$Lukt dat?Zie ook uitwerking WvR zondag 17 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een kegel ziet er in vooraanzicht uit als een gelijkzijdige driehoek.Vraag: Wat is dan de vlakke ontwikkeling van deze kegel?Ik moet hem in papier maken.Alvast bedankt! Tim 3de graad ASO - zondag 17 mei 2015
Tim 3de graad ASO - zondag 17 mei 2015
Het verband tussen de straal van de grondcirkel en de straal van de cirkel van de uitslag kan je vinden op Wat is de uitslag van een kegel?Als het vooraanzicht een gelijkzijdige driehoek is dan is R=2r. Vul dat maar 's in bij de formule om de hoek te berekenen:$\eqalign{hoek = \frac{r}{R} \times 360^\circ}$Lukt dat?Zie ook uitwerking WvR zondag 17 mei 2015
WvR zondag 17 mei 2015
©2001-2024 WisFaq