\require{AMSmath} Logaritmisch differentiëren Ik snap niet hoe ik $y=\sqrt x\cos^2\left({x^2}\right)\ln{x}$ kan uitwerken met logaritmisch differentiëren.Kunt u mij dat uitleggen? Ernst Student universiteit - zaterdag 16 mei 2015 Antwoord $\eqalign{ & y = \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & y = x^{\frac{1}{2}} \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & \ln (y) = \ln \left( {x^{\frac{1}{2}} \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x)} \right) \cr & \ln (y) = \ln \left( {x^{\frac{1}{2}} } \right) + \ln \left( {\cos (x^2 )} \right) + \ln \left( {\ln (x)} \right) \cr & \ln (y) = \frac{1}{2}\ln \left( x \right) + \ln \left( {\cos (x^2 )} \right) + \ln \left( {\ln (x)} \right) \cr & \frac{1}{y} \cdot y' = \frac{1}{{2x}} - 2x \cdot \tan (x^2 ) + \frac{1}{{x \cdot \ln (x)}} \cr & y' = \left( {\frac{1}{{2x}} - 2x \cdot \tan (x^2 ) + \frac{1}{{x \cdot \ln (x)}}} \right) \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & y' = \frac{1}{{2x}} \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) - 2x \cdot \tan (x^2 ) \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) + \frac{1}{{x \cdot \ln (x)}} \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & y' = \frac{{\cos (x^2 ) \cdot \ln (x)}}{{2\sqrt x }} - 2x\sqrt x \cdot \sin (x^2 ) \cdot \ln (x) + \frac{{\cos (x^2 )}}{{\sqrt x }} \cr & y' = \frac{{\cos (x^2 ) \cdot \ln (x) - 4x^2 \sin (x^2 ) \cdot \ln (x) + 2\cos (x^2 )}}{{2\sqrt x }} \cr}$Help dat? Zie Logaritmisch differentiëren WvR zaterdag 16 mei 2015 Re: Logaritmisch differentiëren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap niet hoe ik $y=\sqrt x\cos^2\left({x^2}\right)\ln{x}$ kan uitwerken met logaritmisch differentiëren.Kunt u mij dat uitleggen? Ernst Student universiteit - zaterdag 16 mei 2015
Ernst Student universiteit - zaterdag 16 mei 2015
$\eqalign{ & y = \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & y = x^{\frac{1}{2}} \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & \ln (y) = \ln \left( {x^{\frac{1}{2}} \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x)} \right) \cr & \ln (y) = \ln \left( {x^{\frac{1}{2}} } \right) + \ln \left( {\cos (x^2 )} \right) + \ln \left( {\ln (x)} \right) \cr & \ln (y) = \frac{1}{2}\ln \left( x \right) + \ln \left( {\cos (x^2 )} \right) + \ln \left( {\ln (x)} \right) \cr & \frac{1}{y} \cdot y' = \frac{1}{{2x}} - 2x \cdot \tan (x^2 ) + \frac{1}{{x \cdot \ln (x)}} \cr & y' = \left( {\frac{1}{{2x}} - 2x \cdot \tan (x^2 ) + \frac{1}{{x \cdot \ln (x)}}} \right) \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & y' = \frac{1}{{2x}} \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) - 2x \cdot \tan (x^2 ) \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) + \frac{1}{{x \cdot \ln (x)}} \cdot \sqrt x \cdot \cos (x^2 ) \cdot \ln (x) \cr & y' = \frac{{\cos (x^2 ) \cdot \ln (x)}}{{2\sqrt x }} - 2x\sqrt x \cdot \sin (x^2 ) \cdot \ln (x) + \frac{{\cos (x^2 )}}{{\sqrt x }} \cr & y' = \frac{{\cos (x^2 ) \cdot \ln (x) - 4x^2 \sin (x^2 ) \cdot \ln (x) + 2\cos (x^2 )}}{{2\sqrt x }} \cr}$Help dat? Zie Logaritmisch differentiëren WvR zaterdag 16 mei 2015
Zie Logaritmisch differentiëren
WvR zaterdag 16 mei 2015
©2001-2024 WisFaq