Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 1987 

Re: Kwadratuur van een rechthoek

Beste,

De uitleg heeft me erg geholpen, maar het geen wat ik nog niet begrijp is, op basis waarvan de cirkel is getekend met middelpunt M.

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 mei 2015

Antwoord

q75562img1.gif

Het gaat om een rechthoekige driehoek met
  • een rechthoekszijde van $\eqalign{\frac{a-b}{2}}$
  • een schuine zijde van $\eqalign{\frac{a+b}{2}}$

q75562img2.gif

De andere rechthoekszijde is dan de zijde van het vierkant.
Die zijde is $\eqalign{\sqrt{ab}}$.

WvR
dinsdag 12 mei 2015

©2001-2024 WisFaq