Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking oplossing

Hallo,

Ik kom echt niet uit de onderstaande 4 vergelijkingen. Het is onmogelijk voor mij om deze te begrijpen. Kunnen jullie me alsjeblieft laten zien hoe ik op het antwoord kan komen? Ik heb alle geprobeerd.

Dank. Groet, Eveline Jansen

Vraag: Los algebraisch op:

1. x · 2Log x - x = 0

Antwoord: x = 2

2. 5x · 5Log x + x2 · 5Log x = 0

Antwoord: x = 1

3. 3Log x + (3Log x)2 = 0

Antwoord: x = 1 of x = 1/3

4. 3x - x · 3x = 0

Antwoord: x = 1

Evelin
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 mei 2015

Antwoord

1) Haal x buiten haakjes
Zie Logaritmes oplossen

2) Haal 5log(x) buiten haakjes

3) Noem 3log(x) eens p. Wat staat er dan?

4) Deze is reeds beantwoord.

Lukt het hiermee?

MBL
dinsdag 12 mei 2015

©2001-2024 WisFaq