Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67563 

Re: Optimalisatie

Hoe zien de functies er uit? Ik kom niet tot een correcte oplossing. Bedankt alvast voor uw tijd!

Mathie
Student universiteit - maandag 11 mei 2015

Antwoord

De afstand BC is dus gelijk aan x.
De afstand SC is dan Ö(625+x2)
En de afstand CQ is 100-x
De tijd om afstand SC af te leggen is t1(x) = Ö(625+x2)/25
De tijd om afstand CQ af te leggen is t2(x) = (100-x)/100
De totale tijd is dan t(x) = t1(x) + t2(x) =
Ö(625+x2)/25 + (100-x)/100

Bepaal de afgeleide en bereken voor welke waarde van x deze afgeleide gelijk is aan 0.

Je vindt x = 6.455 km

Vul deze x-waarde in in de functie t(x) en je vindt t = 1.968 u = 1u 58 min 7 sec.

Lukt het zo?

LL
maandag 11 mei 2015

©2001-2024 WisFaq