Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijkingen bernouilli

y/y' = -2.√y.x

jiwan
3de graad ASO - zondag 10 mei 2015

Antwoord

y/y' = -2.√(y).x deel je eerst aan beide kanten door √(y) en dat levert op: √(y)/y' = -2x
Door links en rechts om te keren en y' te schrijven als dy/dx is dit om te vormen tot dy/√(y) = -dx/(2x) waarmee de variabelen gescheiden zijn en je met een integratie de y kunt bepalen.
De link met het type Bernouilli ontgaat me (en lees je de Wisfaq-spelregeltjes ook eventjes door?).

MBL
dinsdag 12 mei 2015

©2001-2024 WisFaq