\require{AMSmath} Algebraïsche vergelijking De algemene vorm van een algebraïsche vergelijking begrijp ik niet zo goed.an(x)yn+...=0Waarvoor staat de x tussen haakjes? En hoe komt het dat de y in macht daalt?Ik zie het verband niet met bv 3y+4x2-10x-5=0 hierbij zijn er meerdere coëfficiënten en toch maar 1 keer een y Leentj 3de graad ASO - woensdag 6 mei 2015 Antwoord Beetje verwarrend inderdaad.Een algebraische n de graads vergelijking in variabele y zou de vorm hebben:an·yn + an-1·yn-1 +........+ a2·y2 + a1·y + a0=0Nu mogen die coefficienten an blijkbaar functies van x zijn.In jouw voorbeeld is a0(x) = 4x2-10x-5 en a1(x)·y = 3yMet vriendelijke groetJaDeX jadex donderdag 7 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De algemene vorm van een algebraïsche vergelijking begrijp ik niet zo goed.an(x)yn+...=0Waarvoor staat de x tussen haakjes? En hoe komt het dat de y in macht daalt?Ik zie het verband niet met bv 3y+4x2-10x-5=0 hierbij zijn er meerdere coëfficiënten en toch maar 1 keer een y Leentj 3de graad ASO - woensdag 6 mei 2015
Leentj 3de graad ASO - woensdag 6 mei 2015
Beetje verwarrend inderdaad.Een algebraische n de graads vergelijking in variabele y zou de vorm hebben:an·yn + an-1·yn-1 +........+ a2·y2 + a1·y + a0=0Nu mogen die coefficienten an blijkbaar functies van x zijn.In jouw voorbeeld is a0(x) = 4x2-10x-5 en a1(x)·y = 3yMet vriendelijke groetJaDeX jadex donderdag 7 mei 2015
jadex donderdag 7 mei 2015
©2001-2024 WisFaq