\require{AMSmath} Oefening ingangsexamen HalloIk heb een redelijke simpele vraag van een ingangsexamen, maar ik krijg ze maar niet opgelost. Waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd.Indien:1/((X+1)(X-1))=A/(X+1)+B/(X-1)Dan:a) A + B = -1b) A + B = 1c) A + B = 0d) A · B = 1e) geen enkel juist antwoordAlvast heel erg bedankt voor jullie hulp!Mvg Costie 3de graad ASO - zaterdag 2 mei 2015 Antwoord Dat is breuksplitsen \eqalign{ & \frac{1} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \frac{A} {{x - 1}} + \frac{B} {{x + 1}} \cr & \frac{1} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \frac{{A\left( {x + 1} \right)}} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} + \frac{{B\left( {x - 1} \right)}} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} \cr & \frac{1} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \frac{{Ax + A + Bx - B}} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} \cr} \left\{ \begin{array}{l} A + B = 0 \\ A - B = 1 \\ \end{array} \right. Dus C WvR zaterdag 2 mei 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIk heb een redelijke simpele vraag van een ingangsexamen, maar ik krijg ze maar niet opgelost. Waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd.Indien:1/((X+1)(X-1))=A/(X+1)+B/(X-1)Dan:a) A + B = -1b) A + B = 1c) A + B = 0d) A · B = 1e) geen enkel juist antwoordAlvast heel erg bedankt voor jullie hulp!Mvg Costie 3de graad ASO - zaterdag 2 mei 2015
Costie 3de graad ASO - zaterdag 2 mei 2015
Dat is breuksplitsen \eqalign{ & \frac{1} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \frac{A} {{x - 1}} + \frac{B} {{x + 1}} \cr & \frac{1} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \frac{{A\left( {x + 1} \right)}} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} + \frac{{B\left( {x - 1} \right)}} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} \cr & \frac{1} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} = \frac{{Ax + A + Bx - B}} {{\left( {x - 1} \right)\left( {x + 1} \right)}} \cr} \left\{ \begin{array}{l} A + B = 0 \\ A - B = 1 \\ \end{array} \right. Dus C WvR zaterdag 2 mei 2015
WvR zaterdag 2 mei 2015
©2001-2025 WisFaq