Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kettingregel

Hallo, deze vraag betreft de functie:
f(x)=(sin([x3+x]))106
Hiervan moest ik de afgeleide bepalen en kom ik op dit uit:
f'(x)= 106(sin([x3+x]))105·cos([x3+x])·(3[x]/2 + 1/2[x])

Dit komt echter niet overeen met het antwoord uit mijn examentraining (misschien verkeerd overgenomen). Is dit het juiste antwoord? Ik heb hier gebruik gemaakt van de kettingregel. Alvast bedankt!

Marc
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 2 mei 2015

Antwoord

Ik weet niet wat je allemaal schrijft... maar ik zou 't zo doen:

$
\eqalign{
& f(x) = (\sin (x^3 + x))^{106} \cr
& f'(x) = 106 \cdot \sin (x^3 + x)^{105} \cdot \cos (x^3 + x) \cdot \left( {3x^2 + 1} \right) \cr}
$

Dat is dan twee keer de kettingregel inderdaad.

WvR
zaterdag 2 mei 2015

©2001-2025 WisFaq