Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kleur in het complexe vak....

Kleur in het complexe vak alle getallen waarvoor geldt
ZZ*=4 waarbij z*= de geconjugeerde is van Z. Ik ben nu al ruim 40min bezig dit uit te vogelen maar ik kom er maar niet uit.IK weet niet waar ik moet beginnen. Kunt u mij deze som misschien uitleggen? Alvast bedankt.

hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 februari 2003

Antwoord

Zij nu
z = a + bi
waarbij a en b re-ele getallen zijn.
z.z* = (a + bi)(a - bi) = a2 + b2
In het complexe vlak, waarin a op de re-ele as gekozen moet worden en b op de imaginaire as, geldt dus:
a2 + b2 = 4
Is dat niet een cirkel met straal 2?

dk
vrijdag 14 februari 2003

©2001-2024 WisFaq