\require{AMSmath} Goniometrische identiteit bewijzen Hoe moet je verder gaan met deze identiteit: cos(x + 4y) sin(2y) + cos(x + y) sin y = cos(x + 3y) sin(3y) ? Ik heb eerst de formule voor cos(a+b) gebruikt voor cos(x + 4y) en voor cos(x+y) maar dan geraak ik niet verder. Kurt Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 2 mei 2015 Antwoord Ik zou naar het antwoord toe proberen te werken: pas de optelformules toe op $\cos(x+4y)=\cos(x+3y+y)$ en $\cos(x+y)=\cos(x+3y-2y)$. kphart zondag 3 mei 2015 Re: Goniometrische identiteit bewijzen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet je verder gaan met deze identiteit: cos(x + 4y) sin(2y) + cos(x + y) sin y = cos(x + 3y) sin(3y) ? Ik heb eerst de formule voor cos(a+b) gebruikt voor cos(x + 4y) en voor cos(x+y) maar dan geraak ik niet verder. Kurt Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 2 mei 2015
Kurt Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 2 mei 2015
Ik zou naar het antwoord toe proberen te werken: pas de optelformules toe op $\cos(x+4y)=\cos(x+3y+y)$ en $\cos(x+y)=\cos(x+3y-2y)$. kphart zondag 3 mei 2015
kphart zondag 3 mei 2015
©2001-2024 WisFaq