\require{AMSmath} Exponentiële functies Goeiedag,f(x)=x2·e2 dan f'(x)=2e2xOp deze moet toch de product regel worden toegepast en dan wordt het toch: f'(x) = 2·e2 + x2·e2?Ik hoor het graagMvgExponentiële functies Peter Iets anders - vrijdag 24 april 2015 Antwoord Hallo Peter,e2 is een constante, net als 32 of $\pi$2. De afgeleide van c·x2 is 2c·x, dus de afgeleide van x2·e2 is 2·e2·x. GHvD vrijdag 24 april 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goeiedag,f(x)=x2·e2 dan f'(x)=2e2xOp deze moet toch de product regel worden toegepast en dan wordt het toch: f'(x) = 2·e2 + x2·e2?Ik hoor het graagMvgExponentiële functies Peter Iets anders - vrijdag 24 april 2015
Peter Iets anders - vrijdag 24 april 2015
Hallo Peter,e2 is een constante, net als 32 of $\pi$2. De afgeleide van c·x2 is 2c·x, dus de afgeleide van x2·e2 is 2·e2·x. GHvD vrijdag 24 april 2015
GHvD vrijdag 24 april 2015
©2001-2024 WisFaq