Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale verdeling

Gegeven: gegeven is een binomiale verdeling met n=180 en p=0,10. Noem K de kansvariabele van het aantal successen. Geef alle gevraagde kansen in de onderdelen in 2 decimalen nauwkeurig.
  • Bereken gemiddelde en standaardafwijking van deze kansvariabele K.

Ella
Student hbo - vrijdag 17 april 2015

Antwoord

Dat soort dingen staan toch wel in je cursus? Of in het boek? Of op binomiale verdeling natuurlijk:

De verwachting en de standaarddeviatie kan men berekenen met:
  • $\mu=n\cdot{p}$ en $\sigma=\sqrt{n\cdot{p}\cdot(1-p)}$
Lukt het dan?

WvR
vrijdag 17 april 2015

©2001-2024 WisFaq