Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

3sigma-interval

Dag Allemaal,

Ik heb een vraagje over de volgende opgave.

Gegeven: Bij benadering mag men aannemen dat de waarde van een aandeel normaal verdeeld is. Het aandeel ABC is gem. € 70 waard, met een standaardafwijking van € 4.50

Vraag is: Men noemt de waarde van het aandeel uitzonderlijk laag als die waarde onder een v/d grenzen van het 3ó-interval ligt. Welke waarde wordt hiermee in dit geval bedoelt?

Ella
Student hbo - vrijdag 17 april 2015

Antwoord

Hallo Ella,

s is het symbool voor de standaardafwijking. 3s is dus 3·4,50 = € 13,50.
Met het 3s-interval wordt bedoeld: het interval tussen de gemiddelde waarde min 3s en de gemiddelde waarde plus 3s, dus tussen de grenzen:
70,00-13,50 = € 56,60 en 70,00+13,50 = € 83,50.

De waarde noemt men uitzonderlijk laag wanneer die waarde minder is dan € 56,60.

GHvD
vrijdag 17 april 2015

©2001-2024 WisFaq