Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelrijen en convergentie

Beste wisfaq,

Zij T een boom met wortel p, p heeft a0 kinderen, die elk a1 kinderen hebben enz. Dus alle knooppunten in generatie k hebben ak kinderen.

Zijn An het aantal knooppunten in generatie n. Dus An := [product] a_i, i=1 t/m n-1.

Zij F=lim inf(n) (A_n)^(1/n). Neem aan dat p $<$ 1/F.

Waarom volgt hieruit dat (A_n)p^n, 0 benadert langs een zekere deelrij {n_k}?

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - donderdag 16 april 2015

Antwoord

Er is een deelrij van $A_n^{\frac1n}$ die naar $F$ convergeert, zeg $\lim_k A_{n_k}^{\frac1{n_k}}=F$ (eigenschap van $\liminf$). Die deelrij werkt.

kphart
donderdag 16 april 2015

©2001-2024 WisFaq